Prispevki

Nagrade tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov     

Stanko Strmcnik

Eden od ključnih razlogov za gospodarske težave, s katerimi se srečujemo v Sloveniji, je dejstvo, da se je v času tranzicije veliko premalo pozornosti posvečalo znanju in tehnološkemu razvoju. Čeprav sta to tista faktorja, ki sta ključna za zagotavljanje večje konkurenčnosti našega gospodarstva in s tem dolgoročnega preživetja naše družbe, veliko premalo vlagamo v promocijo ljudi, ki se na tem področju lahko pohvalijo z odličnimi dosežki.

Prav to je bil razlog, da smo se podjetja in inštitucije, združene v tehnološki mreži »Tehnologija vodenja procesov« odločili, da skušamo na svojem področju prispevati k preseganju tega stanja. Strinjali smo se tudi, da je najpomembnejše vzpodbujati kvalitetno delo in odličnost pri mladih, ki delajo prve korake pri svojem strokovnem oziroma raziskovalnem delu.

V tem smislu je tehnološka mreža Tehnologija vodenja procesov (TM TVP) letos prvič razpisala nagrade za najboljša diplomska/magistrska dela na univerzitetnem in najboljša diplomska dela na visoko strokovnem nivoju. Nagrade so namenjene spodbujanju raziskovalnega in strokovnega dela na širših področjih, ki so zanimiva za članice tehnološke mreže »Tehnologija vodenja procesov«. V razpisu smo predvideli, da bosta podeljeni dve nagradi, in sicer:

  •  nagrada Tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov za najboljše diplomsko/magistrsko delo ki ga je kandidat uspešno zagovarjal v obdobju zadnjega leta od roka za vlogo predlogov in
  • nagrada Tehnološke mreže Tehnologije vodenja za najboljše visokošolsko strokovno diplomsko delo, ki ga je kandidat uspešno zagovarjal v obdobju zadnjega leta od roka za vlogo predlogov.

 Širša področja, s katerih naj bi bila tematika obravnavana v delih predlaganih za nagrado, so:

  • vodenje kompleksnih sistemov in procesov,
  • proizvodna informatika,
  • odkrivanje napak in preverjanje kakovosti,
  • podpora logističnim procesom v podjetjih,
  • tehnologije vodenja za večjo kakovost bivanja in manjše onesnaževanje okolja,
  • avtomatizacija strojev in naprav,
  • tehnologije in znanja za razvoj novih orodij in gradnikov za sisteme vodenja in
  • druga področja povezana s problematiko vodenja sistemov in procesov.

Nagradi bosta podeljeni na prireditvi, ki bo v okviru konference "Avtomatizacija v industriji in gospodarstvu", 4. in 5. aprila 2013 v Mariboru. Vsak nagrajenec bo prejel listino in denarno nagrado, povzetek njegovega dela pa bo objavljen na domači strani TM TVP.

 

Stanko Strmčnik
predsednik Komisije za nagrade in priznanja
tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information