Konferenca AIG'13

Avtomatizacija v industriji in gospodarstvu 2013      

Boris Tovornik

Spoštovani!

Pred štirinajstimi leti smo se na Občnem zboru Društva avtomatikov Slovenije odločili, da bomo slovenskemu strokovnemu telesu ponudili novo možnost strokovnega druženja. Nastala je Konferenca o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu, ki smo ji kasneje dodali kratico AIG in ki je v teh letih že postala prepoznaven znak slovenskih avtomatikov. Ker je konferenca bienalna, je letošnja osma po vrsti. Letos smo dogodek izpod Pohorja preselili v center Maribora v hotel City v upanju, da bo tudi ta sprememba popestrila razpoloženje udeležencev.

Izraz avtomatizacija si je v povezavi s proizvodnjo izmislil vodja inženiringa pri Ford Motor's Company leta 1946, in sicer za opis različnih naprav za avtomatski prenos in podajalnih mehanizmov, ki so bili vgrajeni v Fordovih proizvodnih tovarnah. Čeprav lahko avtomatizacijo uporabimo na različnih področjih, jo največkrat povezujemo s proizvodno industrijo. Lahko tudi rečemo, da o avtomatskem vodenju govorimo, kadar se procesi spremljanja obnašanja, odločanja in izvajanja ukrepov vršijo brez posredovanja človeka.
Preberi več...


Stanko Strmcnik


Nagrade tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov

Eden od ključnih razlogov za gospodarske težave, s katerimi se srečujemo v Sloveniji, je dejstvo, da se je v času tranzicije veliko premalo pozornosti posvečalo znanju in tehnološkemu razvoju. Čeprav sta to tista faktorja, ki sta ključna za zagotavljanje večje konkurenčnosti našega gospodarstva in s tem dolgoročnega preživetja naše družbe, veliko premalo vlagamo v promocijo ljudi, ki se na tem področju lahko pohvalijo z odličnimi dosežki.

Prav to je bil razlog, da smo se podjetja in inštitucije, združene v tehnološki mreži »Tehnologija vodenja procesov« odločili, da skušamo na svojem področju prispevati k preseganju tega stanja. Strinjali smo se tudi, da je najpomembnejše vzpodbujati kvalitetno delo in odličnost pri mladih, ki delajo prve korake pri svojem strokovnem oziroma raziskovalnem delu.
Preberi več...

Pokrovitelji   

Miel

Tvp

TehnoSoft

Metronik

 

Siemens

Yaskawa

Kolektor

Amiteh 

 Inea-rbt

Talum

Emsiso

 Ozs    

IRT

Avtomatika

Ventil

Comtron

AXe

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information